practice your future

Referenties projecten

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. 

Het Stedelijk Museum bestaat uit het oude gerenoveerde gebouw (architect A.W. Weissman, 1895) en het gerealiseerde nieuwbouw (architect Benthem Crouwel Architekten).


SIOCON heeft hier het veiligheidsmanagement op de bouwplaats verzorgd. 

Stadskantoor Utrecht

Het nieuwe Stadskantoor Utrecht (architect Kraaijvanger) staat op de locatie in Utrecht: deels naast en deels bovenop de nieuwe stationshal. Met het gerealiseerde Stadskantoor kan de  Gemeente Utrecht vanuit een centrale locatie al haar diensten verlenen aan de burgers. 


SIOCON heeft hier het veiligheidsmanagement op de bouwplaats en de coördinatie tussen de diverse gelijktijdig geplande bouwprojecten verzorgd om de activiteiten op elkaar af te stemmen.

OV Terminal CS Utrecht Centraal

OV Terminal CS Utrecht Centraal is vernieuwd naar de eisen van deze tijd als een HUB waarin de verschillende OV-vervoersmiddelen trein, bus en tram naadloos op elkaar aansluiten.


SIOCON heeft de veiligheidscoördinatie tussen gelijktijdige geplande bouwprojecten verzorgd vanuit het veiligheidsperspectief van de reizigers. Het doel was om de veiligheid van de reizigers tijdens de bouwactiviteiten te waarborgen en de overlast te minimaliseren. Daarnaast zijn er door SIOCON meerdere noodplannen uitgewerkt.

Kromhout Kazerne

Op basis van publiek-private samenwerking (PPS) is op de locatie  

Kromhout Kazerne in Utrecht het gebouwencomplex voor het Hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht gerealiseerd. Dit complex  (ontwerp: architect Meyer en Van Schooten Architecten BV)  biedt huisvesting aan circa 3.000 werkplekken. 


SIOCON heeft, in het kader van het PPS-contract, het kwaliteitsmanagement uitgewerkt voor de facilitaire diensten, waarbij prestatie-indicatoren zijn ontwikkeld voor de exploitatiefase.

Grote Marktstraat

Het ontwerp (architect Du Croq, DCVZ) voor de herinrichting van de Grote Marktstraat, in Den Haag, is geïnspireerd door het Oude Haagse Hof en koninklijke kantpatronen. Sierlijke LED armaturen in de vorm van druppels, voorzien van hoogwaardig techniek, bestaat uit functionele en sfeerverlichting. De sfeerverlichting op LED armaturen zorgt  extra dimensie op feestdagen en bijzondere evenementen.


SIOCON heeft namens PCO Infra BV het contractmanagement uitgevoerd voor dit project waarin de innovatieve verlichting is gerealiseerd.

Verkeerssystemen: wegkantsysteem

Het wegkantsysteem (WKS) is een belangrijke schakel tussen de matrixborden boven de snelweg, de detectielussen in het wegdek en de verkeerscentrale. De interactie tussen deze functionaliteiten zorgen dat er een advies voor de weggebruikers op de matrixbord verschijnt waardoor de locale verkeersveiligheid wordt geborgd. 


SIOCON heeft in opdracht van SWARCO Nederland BV  de kwaliteitsborging uitgevoerd van de product- en softwareontwikkeling van de nieuwe generatie wegkantsystemen volgens de specificaties van de Rijkswaterstaat.

strategie innovatie organisatie consultancy

  SIOCON © 2007-2024

AVG